Sólet készítése | Húsimádó VLOG #10
sponsored links
Hozzávalók:
- 1/2 kg fehérbab
- 1/4 kg gersli (árpagyöngy)
- 1 db füstölt pulyka alsócomb
- 30-35 dkg füstölt lapocka
- 2 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 4-5 ek libazsír
- 5 db fertõtlenített tojás
- 1-2 ek pirospaprika
- só és bors
- a tálaláshoz lilahagyma
Az öntött vas edényemet kikenem libazsírral, majd felteszem a gázra az melegedni. A feldarabolt vöröshagymákat megdinsztelem, majd megszórom pirospaprikával, amit aztán szépen el is dolgozok a hagymával.
Ezt követõen érkezik a beáztatott bab és a gersli, majd jöhetnek a feldarabolt húsok. Felöntjük az edényt vízzel, de közben beletuszkoljuk a tojásokat is a babok mellé. Kicsit megroppantjuk a fokhagyma gerezdeket, ezek is mennek az edénybe - közben pedig már a sütõt is beizzítjuk. Alaposan borsozunk, finoman sózunk - de mivel a füstölt húsok sózottak, így ezzel csak finoman bánjunk.
Rátesszük a fedõt az edényre, majd mehet is a sütõbe a sólet alapunk. 180-200 C-on legalább egy órán át fõzzük, majd kihalásszuk a tojásokat, amiket fel is törünk. A megpucolt tojásokat visszapakoljuk a babok közé, kicsit át is mozgatjuk a beltartalmat - majd még vagy 2 órára mehet vissza a sütõbe az edénykénk.
Tálaláskor lilahagymát vékonyan felszeletelünk, majd élvezhetjük is az ízeket.
Iratkozz fel, hogy mindig értesülhess a legfrissebb videókról: