Sólet készítése | Húsimádó VLOG #10

2017-12-04

sponsored links

img_2066_500.jpg

Hozzávalók:

  • 1/2 kg fehérbab
  • 1/4 kg gersli (árpagyöngy)
  • 1 db füstölt pulyka alsócomb
  • 30-35 dkg füstölt lapocka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 4-5 ek libazsír
  • 5 db fertõtlenített tojás
  • 1-2 ek pirospaprika
  • só és bors
  • a tálaláshoz lilahagyma

Az öntött vas edényemet kikenem libazsírral, majd felteszem a gázra az melegedni. A feldarabolt vöröshagymákat megdinsztelem, majd megszórom pirospaprikával, amit aztán szépen el is dolgozok a hagymával.

Ezt követõen érkezik a beáztatott bab és a gersli, majd jöhetnek a feldarabolt húsok. Felöntjük az edényt vízzel, de közben beletuszkoljuk a tojásokat is a babok mellé. Kicsit megroppantjuk a fokhagyma gerezdeket, ezek is mennek az edénybe - közben pedig már a sütõt is beizzítjuk. Alaposan borsozunk, finoman sózunk - de mivel a füstölt húsok sózottak, így ezzel csak finoman bánjunk.

Rátesszük a fedõt az edényre, majd mehet is a sütõbe a sólet alapunk. 180-200 C-on legalább egy órán át fõzzük, majd kihalásszuk a tojásokat, amiket fel is törünk. A megpucolt tojásokat visszapakoljuk a babok közé, kicsit át is mozgatjuk a beltartalmat - majd még vagy 2 órára mehet vissza a sütõbe az edénykénk.

Tálaláskor lilahagymát vékonyan felszeletelünk, majd élvezhetjük is az ízeket. 

 

Iratkozz fel, hogy mindig értesülhess a legfrissebb videókról:

youtube.jpg

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... husimado-eger.blog.hu/2017/12/04/sole...

sponsored links

Keres?s